Contra-expertise asbestrapport

Heeft u vragen of twijfels over de inhoud of kwaliteit van een asbestinventarisatierapportage? Dalmulder Milieumanagement uit Venhuizen verzorgt in dat geval voor u een contra-expertise van het asbestrapport. Wij controleren op kwaliteit en waarheid en voeren zelfs de inventarisatie opnieuw uit indien nodig voor een zo accuraat mogelijk en betrouwbaar resultaat.

Wanneer contra-expertise?

Idealiter zou ieder asbestinventarisatiebureau net als Dalmulder Milieumanagement te allen tijde eerlijk, laagdrempelig en accuraat te werk gaan. Helaas is dit niet altijd het geval. Daarnaast kan het simpelweg voorkomen dat een rapport niet geheel klopt. Een asbestinventarisatie is namelijk altijd een momentopname en resultaten van een dergelijk onderzoek kunnen daarom enigszins uiteenlopen. Eén belangrijk advies wat wij u al kunnen geven is dat een rapport u nooit mag verplichten tot het uitvoeren van welk aanvullend onderzoek dan ook. Aanvullende onderzoeken vloeien voort uit de wet- en regelgeving. Een SC-540 asbestinventarisatiebureau kan naar deze wet- en regelgeving verwijzen en u alleen een zeer dringend advies geven. Indien u ergens over twijfelt, neem dan vooral contact op met Dalmulder Milieumanagement voor advies of om een afspraak te maken voor een second opinion over de asbestrapportage.

Een nieuwe asbestanalyse

Bij het uitvoeren van de contra-expertise van een asbestrapport zullen wij het asbestinventarisatierapport controleren op kwaliteit en waarheid. Wij toetsen het rapport aan de huidige wet- en regelgeving en kunnen tevens het gedane veldwerk opnieuw voor u uitvoeren. Zoals gesteld betreft ieder onderzoek een momentopname, maar indien de resultaten zeer verschillen of gewoon niet blijken te kloppen is er hoogstwaarschijnlijk tijdens de initiale analyse iets niet goed gegaan. Het is belangrijk dat u dit weet, zodat u de nodige sanering hierop aan kunt (laten) passen. Op die manier verkrijgt u een zo nauwkeurig mogelijk resultaat en maakt u geen onnodige kosten.

Bel voor vragen of een afspraak naar 0228 75 32 72 of 06 134 00 989. Tevens kunt u gebruikmaken van het contactformulier op deze website. Dalmulder Milieumanagement uit Venhuizen helpt u spoedig verder.

HEEFT U VRAGEN OVER EEN ASBESTINVENTARISATIERAPPORT?

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten?
Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.